torstai 30. kesäkuuta 2016

Keskiviikkona esteitä ja torstaina maasto

Keskiviikkona menin ratsastamaan Aabralla. Ensin haettiin ponit sisälle. Aabra on muuttunut todella paljon. Vielä hetki sitten se ryösti heti syömään kun sitä talutti, nykyään se ei edes yritä. Toiseksi se nosti ennen päänsä niin korkealle kun vain sai kun laittoi kuolaimia ja nykyään se pysyy ihan paikallaan:)

No kuitenkin ennen kun oltiin varustettu ponit kokonaan mentiin laittamaan kentälle 3 puomia ja laskemaan paria ristikkoa. Toinen ristikko oli siis lopulta 3 reiässä ja toinen 6 reiässä.  

Alkuverryttelyissä tein todella paljon käännöksiä, sillä minun on ollut todella hankalaa kääntää Aabra esteelle. Se on puskenut todella paljon eikä suostunut kääntymään. Kääntelyt todellakin auttoivat sillä aluksi menin ravissa puomeja ja niillekin Aabra kääntyi helposti. Kokeilin ennen laukkoja ristikot ravissa ja ne menivät hyvin. Kun päästiin hyppäämään laukassa ja menemään puomejakin laukassa Aabra tsemppasi superisti! Menin aluksi pientä rataa niin että tuli ristikoille pitkillä lähestymisillä. Aabra ehtii pitkillä lähestymisillä keräämään energiaa ja menee vähän turhankin kovaa, mutta kun antaa pienen pidätteen se tulee heti takaisin ja hyppää loistavasti. Lopuksi otin parit lyhyet lähestymiset ja tiukat kaarteet ja ne meni paremmin kuin pitkillä lähestymisillä:)
En malta odottaa seuraavaa kertaa kun pääsen hyppäämään sillä silloin korotetaan kaikki puomit mataliksi esteiksi;)

Ps. En muista olenko jo maininnut tulevista estekisoista mutta ne ovat kuitenkin 19.7. ja menen Aabralla puomiluokkaan jossa se tutustuu ympäristöön ja hälinään sekä 30cm jossa se on (toivottavasti) rennompi!

Torstaina menin maastoon ponien omistajan kanssa ja käytiin pururadan lenkki. Kun olimme hoitaneet ponit kuntoon lähdimme kentälle ja hyppäsimme siellä selkään. Vaihtoehtona oli ylittää pelto (jolla kasvaa turvan korkeudella heinää) tai mennä autotietä "koiratalon" ja kirkon ohi. Päätimme mennä tietä pitkin. Koiratalon kohdalla koira (joka oli aitauksessa) alkoi haukkumaan ja hyppimään aitaa vasten. Aabra pelkäsi sitä vähän ja jännittyi pikkuisen. Kerran Aabra hätkähti ja otti pari askelta taakse mutta siitäkin selvittiin. Muuten maasto lenkki sujui hyvin eikä ollut mitään ongelmia. Ihmettelimme kun missään ei näkynyt ihmisiä (paitsi 1 rakennusmies nähtiin talon pihassa), kaippa kaikki ovat nyt mökillä ja viettämässä kesää.
 
Tultiin maastosta ja ponien omistaja kysyi haluaisinko mennä kentälle ottamaan ravit ja laukat sekä hypätä parit eiliseltä jääneet ristikot. Suostuin totta kai:) Kenttä oli tosi märkä mutta ei se haitannut. Aabra vain nosteli enemmän jalkojansa kun tuli vettä ja meni niissä kovempaa. Otin vain parit nostot ensin molempiin suuntiin jonka jälkeen hyppäsin molemmat ristikot. Ensimmäinen ristikko meni tosi hyvin ja toinenkin meni Super hyvin<3 Aabralla on ihana mennä aina<3

-Anniina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti