sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Tiistai, torstai ja perjantain touhut :)

Tiistaina
olin ratsastamassa Aabralla ponien toisen vuokraajan kanssa. Aabra oli tosi hyvän tuntunen, sillä oli ollut edellisenä päivänä vapaa. Lopussa jouduin pidättelemään sitä oikein "kunnolla" (kunnolla ja kunnolla😂).
 Aabra myötäsi aika hyvin kun menin volteilla. Harjoittelin sillä myös käynnistä laukan nostoja ja parhaimmillaan tuli vain yksi vauhdikas askel jonka jälkeen laukka. Ratsastuksen jälkeen päätin menenkö A.V.Specialin vai C-merkin  kouluohjelman tulevissa kisoissa. Eli sain luvan osallistua Aabralla 14.6 pidettäviin harjoitus koulukilpailuihin. Päätin että menen C-merkin kouluohjelmaan. Vaikeimmat osuudet ovat käynnistä laukannostot, yhteensä reilut 4 ympyrää laukkaa (eli 2 ympyrää jonka jälkeen täyskaarto ja taas se 2 ympyrää), askeleen pidennys ja pysähdykset. 

Torstaina
 menin Konnan omistajan kanssa, hän meni Dinalla ja minä Aabralla. Konnan omistaja tulee siis Dinalla ja Aabralla C-merkin kouluohjelmaan kisaamaan. Harjoiteltiin rataa ja se meni suht hyvin paitsi minulla oli liian pitkät jalustimet ja Aabra rikkoi raville muutamia kertoja. Yksi todella hyvä nosto tuli, sillä sain nostettua laukan suoraan käynnistä! Kisoista en odota mitään hyviä tuloksia kun olen Aabralla niin vähän mennyt. Vaikka se on helppo mutta yhteistyön pitää toimia täydellisesti (ainakin minun mielestä). Minulla ja Aabralla menee yhteen jo hyvin mutta paremminkin totta kai voisi mennä.

Perjantaina
menin Allun omistajan kanssa tallille (Allu on siis Nikkilästä yksi yksäri). Haettiin Allu eka laitumelta jonka jälkeen hoidettiin se, leikattiin niskasiili ja korvakarvat. Katsottiin kun Konna lähti kisoihin jonka jälkeen menimme ratsastamaan. Ensin Allun omistaja ratsasti kaikki askellajit läpi ja mä otin kuvia hieman. Sitten  pääsin kokeileen Allua taas pitkästä aikaa. Allu oli kivan tuntunen, aika reipas ja olisi halunnut ravata koko ajan. Vasempaan laukat nousi tosi hyvin mutta oikeaan tuli koko ajan vastalaukka. Käytiin lopuksi taluttelemassa sitä tienpäässä. Putsattiin varusteet kunnolla kun oltiin viety Allu laitumelle.

-Anniina

2 kommenttia: