maanantai 1. elokuuta 2016

Keskiviikkona oli valmennus ja lauantaina maasto

Keskiviikkona oli mun eka tunti Aabran kanssa. Odotin sitä innolla sillä ensi tiistaina (2.8) on koulukisat. Laitoin Aabran rauhassa kuntoon. Tallilla oli leiri joten ei päästy heti kentälle kun oltiin saatu ponit kuntoon. Siksi lähdimme kävelemään tienpäässä, saimme siinä poneille hyvät alkukäynnit. 

Aabra oli aika laiskan tuntuinen kentällä ja minun piti laittaa sitä oikein kunnolla eteen päin. Aluksi käveltiin lävistäjiä jonka jälkeen ravattiin lävistäjiä. Sitten siihen lisättiin voltit H, B, M ja E kohdalla. Huomasin heti että Aabra puski sisään ja minun piti käyttää sisäpohjetta hirmuisen paljon. Taivuteltiin myös lävistäjillä ja mentiin vähän väistöjä. Voltit tulevat olemaan ongelma kisoissa mutta koitetaan selättää ne:) Aabra oli taipuisampi oikealta kuin vasemmalta mutta loppua kohden taipui paremmin. Laukat otettiin niin että mentiin ympyräkahdeksikkoa. Tehtiin H voltti jolla nostettiin laukka, laukattiin M, myös siinä tehtiin voltti ja siirryttiin takaisin raviin. Sitten vaihdettiin ympyrää. E voltti, nosto ja laukattiin B, siinä voltti ja tuota jatkettiin. Aabra nosti huonosti laukan (tai minä siis en nostanut tarpeeksi hyvin) Mutta loppujen lopuksi onnistui ihan hyvin. Lopuksi tehtiin vielä avoja ja Aabra on niissä (mun mielestä) ihan super kunhan sen vain saa menemään hyvin. Niissäkin saatiin muutamat hyvät suoritukset. Ihan hyvä mieli jäi tunnista:) 

Lauantaina lähdettiin maastoon. Suunniteltiin että lähdemme mastonmäelle ja käydään myös hakkuuaukeella. Kun oltiin päästy yhdelle kuraiselle kohdalle, katsoimme että voiko siitä mennä. Ponien omistaja meni ensin katsomaan Dinan kanssa pääseekö siitä. Siitä pääsi joten oli minun ja Aabran vuoro. Aabra ei tykkää tosiaankaan vedestä kamalasti ja varsinkin kun siitä pitää kävellä. Aluksi Aabra käveli hyvin siitä mutta lopuksi se päätti hypätä sen lätäkkö kohdan ylitse. En säikähtänyt sitä mutta päätimme että takaisin emme tule samasta kohdasta. Mastolla näimme jonkun marjastajan mutta ponit eivät välittäneet siitä mitään. Mentiin aika vaikeita reittejä (ainakin ne olivat minulle kun en ole ollut ennen) sillä oksia tuli naamalle ja piti yrittää katsoa myös eteen. Polulla oli paljon kaatuneita pikku puita ja oksia, myös kiviä. Mutta Aabra menee niistä kuin ei olisi mitään ongelmaa, niin kun ei olekkaan.

Odotan tulevia kisoja paljon sillä menen kahteen luokkaa, Hessi tallin raviohjelmaan ja harrasteluokan helppo C.

-Anniina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti