keskiviikko 14. syyskuuta 2016

4 päivää putkeen Extalla ratsasteluja

Perjantai:
Iskä toi mut tallille etukäteen, ennen kuin äiti oli tullut töistä. Jäin tallille kun iskä lähti hakemaan äitiä kotoa tallille ja jäin yksin laittamaan Extaa. Kun äiti tuli, lähdin kentälle. Kävelin alkukäynnit jonka jälkeen aloin kävellä kuolain tuntumalla. Heti aluksi Esko (Exta siis) tuijotteli toisella pitkällä sivulla jotain, en tiedä. Mutta onneksi Esko on todella kiltti niin ei se menoa haitannut. Tein ihan perus voltteja ja ympyröitä, yritin pääasiassa saada käyntiä mahdollisimman aktiiviseksi. Ravissa Esko oli ihan suht ok reipas. Tein samoja asioita ravissa kuin käynnissäkin. Menin myös väistöjä:) 
Laukat nousi aikas kivasti. Tein ihan laukassa vähän ympyröitä ja laukkailin pitkiä sivuja. Nyt on tavoitteena saada laukoista reippaita ja että siitä tulisi helpommin ylläpidettävää. Menin ihan perus loppu- ravit ja käynnit. Nyt kun hevoset ja ponit ovat alkaneet olla öitä sisällä, jätin Extan karsinaan.

Lauantai:
Tänään menin melkein samoja asioita kuin eilen mutta lisäsin vain tötsiä kentälle. Ne menivät ongelmitta joten nyt tulee vain kuvia:)
 
 

                                                        

Loppukäynnit menin maastossa, en mennyt yksin vaan yhden kaverini kanssa:)

Sunnuntai:
Tänään menin yksityistunnille. Toivoin puomeja ja pieniä esteitä, ja niitä pääsinkin menemään. Opettaja ei ollut vielä tullut mutta lähdin silti kentälle jo kävelemään, voitaisiin siis aloittaa heti kun hän tulisi. Alkuraveissa tein pysähdyksiä suoraan ravista, ja pysähdyksestä piti lähteä heti raviin ilman käyntiä. Se alkoi loppua kohden sujumaan paremmin ja paremmin. Laukat otettiin niin että laukattiin koko kenttää vain ympäri, pidettiin tauko ja otettiin toiseen suuntaan. 

Tulin ravipuomeja kevyessä istunnassa ja niissä ei ollut mitään ongelmia. Hankaluuksia oli vain kun Exta olisi halunnut oikaista puomeille ja minun oli vaikea saada se tulemaan pitkän reitin mukaan. Lopuksi kuitenkin onnistuttiin.
Oli todella lämmin päivä ja aurinko paistoi. Joten, kun minulla oli hiostava turvaliivi lopputuloksena oli läkähdys. Ensimmäisen kerran tulin ravissa pienelle ristikolle. Exta vai nauroi sen korkeudelle ja astui sen yli. Elikkäs piti nostaa heti hieman isommaksi ristikoksi. No nyt! Nyt päästiin yli hypyn kera. Jossain vaiheessa se nostettiin n. 40-50cm (???). Tultiin molemmista suunnista ja lopuksi mentiin 3 esteen ratana.
Eka este oli pitkän sivun keskellä ja se tultiin vasemmasta. Toka oli suunnilleen lävistäjän kohdalla ja sekin siis tultiin vasemmasta. Vika oli taas toisella pitkällä sivulla puomi joka piti ylittää laukassa. Tavoitteena oli tulla suoraan esteelle, jatkaa sen jälkeen laukkaa ja hyvät tiet. Loppuravit taivuteltiin ympyrällä molemmissa suunnissa.

Maanantai:
Nyt aioin tehdä palauttavia harjoituksia eilisestä, sillä eilen lopuksi Exta oli todella väsynyt. Alkuravit menin ympyräkahdeksikolla. Taivuttelin siinä aika paljon ja tein voltteja. Menin pohkeen väistöjä käynnissä että ravissa.
 Aluksi laukat eivät nousseet kuin parin askeleen ajaksi, mutta sitten nekin alkoivat nousta ja laukkasin samanlailla kuin eilen. Menin myös ilman jalustimia ja harjoitusravia. Exta sai jäädä karsinaan kun oli jo sen verran myöhä.

-Anniina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti