maanantai 7. marraskuuta 2016

6.10 Sunnuntain tunti

Olin sunnuntaina yksityistunnilla Extalla. Edellisenä päivänä olin ollut tallin laidunkauden päättäjäisissä. Siellä vietettiin aikaa talliporukan kanssa.
On todella kivaa kun on tullut pakkasia ja lunta hieman. Hevosetkin on virkeämpiä joka on Extan kanssa ihan hyvä vain. No niin takaisin siihen tuntiin. Eli laitoin Extan ihan normaalisti kuntoon.

Menin kentälle, talutin vähän ja hyppäsin selkään. Sitten opettajakin jo tuli ja päästiin aloittamaan tunti. Aluksi ihan vain ravattiin ja kun Exta paljon tuijotteli metsään (mitä se tekee kyllä aina) yritimme sitä saada kitkettyä pois ja saada se keskittymään. Tehtiin muutamia siirtymisiä ja voltteja aluksi käynnissä. Kun Exta aina tietyissä kohdissa ei keskittynyt, minun piti asettaa ja taivuttaa paljon sisälle.
Ulko-ohjan kanssa oli vähän hankaluuksia kun se tuppasi koko ajan löystymään.
 Noo hetken päästä Exta alkoi keskittymään ihan hyvin.
Otettiin välikäynnit ja parit nostot molempiin suuntiin. Vasempaan ekalla eikä tokallakaan kerralla noussut mutta sitten kun ne pari nostoa sujui otettiin toiseen suuntaan samalla tavalla.
Taas välikäynnit jonka jäkjeen siirryttiin ympyrälle ravaamaan. Exta pysyi hyvin lyhyenä mutta reippaus ei olisi pahitteeksi.
 Yhtäkkiä opettaja sanoi että nosta laukka, no eihän se tietenkään heti noussut vaan hetken päästä.
Laukassa taivutettiin sisälle ja yritin ja yritin pitää sen ulko-ohjan tiukalla. Se on vain niin vaikeaa. Mentiin siis molempiin suuntiin tuo sama. Loppuraveilla venyteltiin päästämällä kaulaa pidemmäksi ja alemmas.

Nyt meillä ravi menee jo hyvin, seuraava tavoite on saada laukka samanlaiseksi kuin ravi!

-Anniina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti