keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Joulukalenteri luukku 7

Luukku 7

Eilen Suomi täytti 99 vuotta ja tänään on seitsemäs päivä! Joillain saattaa olla laukan nostoissa ongelmia (minulla ainakin), joten nyt kerron vinkkejä nostoihin:D

1. Asetus
Muista asettaa hyvin ja saada sisäpohje läpi! Aseta, ja käytä sen puolen pohjetta. Jos toinen puoli on kankeampi, eikä suostuisi taipumaan kannattaa asettaa vastakkaiselle puolelle ja käyttämällä sen puolen pohjetta.

2. Käynnistä nostaminen
Jos laukka ei oikein tahdo nousta ravista, kokeile käynnistä. Joillekin hevosille on helpompi nostaa käynnistä tai toisin päin. Ravaa, siirry käyntiin pari askelta ennen kohtaa missä haluat nostaa laukan. Ja kun olet kävellyt pari askelta, nosta. Ja kannattaa mennä harjoitusravia!

3. Pidä ulko-ohja
Pidä ulko-ohja tukena, sillä muuten ulkolapa pääsee karkuun ja tulee vastalaukka. Mutta jos hevonen ei nosta muutenkaan laukkaa ja tulee vastalaukka, tärkeintähän on että se laukka edes nousee.

4. Kohta mistä nostaa laukka
Suosittelen laukan nostamista lyhyensivun alusta tai keskeltä. Suoralla ei välttämättä nouse, ja äkkipikaista hevosta kaarre saattaa hidastaa sen menoa.

Tuossa oli joitain vinkkejä:) Kommentoi jos jokin vinkki auttoi;)

-Anniina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti