sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Pentillä tunnilla | su 2.7

Tunti su 2.7
Tänään Pentti oli oikein mukavalla päällä. Se jopa seurasi mua laitumen toisesta päästä toiseen päähän, kun olin hakemassa sitä. Ainoastaan hankaluuksia oli saada suitset päähän, vaikka laitoin ne karsinassa jolloin se ei pysty peruuttamaan.

   Tunti alkoi hyvin, Pena oli vain vähän laiska. Mutta äkkiäkös se siitä terävöityi!:D Aluksi työstettiin käyntiä, pyrittiin saamaan vaihdeltua tempoa niin että Pena meni kuitenkin muodossa. Eli etsittiin sitä tempoa, mitä Pena vastusteli ja korjattiin ne virheet.

Tunnista jäi hyvä mieli
Alettiin ravaamaan ja ravi oli heti aluksi yllättävän hyvä. Pentti kylläkin vain laahasi takajalkojaan, jolle piti tehdä jotain. Minun piti siis saada Penaa liikuttamaan jalkoja nopeammin, kuitenkin mennä muodossa eikä vauhti saanut muuttua.
   Kun olin saanut jonkin aikaa ratsastettuani Penan hyväksi, aloin jälleen säätelemään tempoa mutta ravissa. Taas sama idea kuin aikaisemmin. Se tunne, kun ravi on todella hyvän tuntuista on mieletön. Kun kentän varjoista katsoo, että nyt  Pentti näyttää ja tuntuu hyvältä. Siitä mulle jäi tunnista hyvä mieli!:) Pysähdyksen aikaansaannos
Tein vain yhden pysähdyksen suoraan ravista ja takaisin raviin, ja Pentti muuttui täysin. Se kuunteli ja ravasi eteenpäin, eikä ollut enää se hevonen joka oli laiskasti löntystellyt laitumelta perässäni. Miten yksi pysähdys voi saada hevosen niin erilaiseksi? Onko teillä saman tyyppisiä kokemuksia, että hevonen tai poni muuttuu yhden jutun takia aivan erilaiseksi?

Laukkaa
Ravasin ensin normaalisti keskiympyrällä, Pentti jo aavisteli että kohta laukataan. Nostin laukan ja laukattiin vain pieni pätkä. Sitten tuli rauhoittelu osuus, jolloin vain ravattiin ja annoin ohjaa, jotta Pena ei paina kuolainta vasten. Otettiin kumpaankin suuntaan pari nostoa ja loppu tunnin Pena olisi halunnut vain laukata.

Lopputunti
Lopuksi mentiin vielä muutamat väistöt, ensin käynnissä ja sitten ravissa. Käynnissä väistöt onnistui ihan ok, mutta ravissa Pena ei oikein malttanut. Otettiin vähän harjoitusravia, jota hankaloitti Pentin pään pitäminen oudoissa asennoissa ja sen juokseminen. Vielä loppuun kevyttä ravia, ja Pena oli todella väsynyt että takajalatkin unohtuivat. Yksi lyhyt suht rauhallinen pätkä ja se riitti tältä päivältä. Talutin vielä loppukäyntejä tallin pihassa, kun toinen tunti alkoi kentällä.
   Pentti oli todella hikinen! Siksi suihkutin sen vielä letkulla hikisistä kohdista. Sen jälkeen Pena pääsi laitumelle:)

Loppu fiilikset
Vaikka tunti ei mennyt kokonaan niin hyvin, mitä joskus on mennyt tunnista jäi todella hyvä mieli. Ja sekin on sen ravin takia ennen laukkoja. Yksi hieno laukkapätkäkin saatiin rullaamaan:)-Anniina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti