lauantai 18. marraskuuta 2017

Estevalmennuksesta ajatuksia//18.11

Lauantain estevalmennuksen ajatuksia

Olen siis alkanut käymään joka toinen viikko estevalmennuksissa tuntihevosilla. Ensimmäinen valmennus oli kaksi viikkoa sitten ja silloin menin Kallella, menin myöskin tänään sillä.


Tykkään mennä Kallella kyllä todella paljon, ensimmäinen valmennus ei mennyt kovinkaan hyvin mun keskittymisen uupuessa. Nimittäin korvanappi ei meinannut sitten millään pysyä korvassani, ei vaikka kuinka oikein sen korvaan laitoinkin. Noh tänään ei ollut sitä ongelmaa, kerran vain piti laittaa se uudestaan tauon aikana.

Valmennus kestää aina sen 1,5h, joten siinä ehtii kyllä tekemään suht paljon vaikka meitä onkin muutama. Verryttely aloitettiin ravissa itsenäisesti. Kalle oli vähän löysä, mutta vähän parani pikku hiljaa. Menin ympyröitä ja voltteja, sekä muutamia kertoja ravipuomeja. Laukat mentiin ohjatusti ympyröillä nopeaan tahtiin, eli kahdella ympyrällä (hevoset ja ponit) ja opettaja huusi aina sen nimen kenen piti nostaa laukka ja laukata puoli ympyrää. Aluksi nostettiin laukat ihan ravista, mutta sitten alettiin nostamaan käynnistä. Nostoissa mulla oli vähän ongelmaa sisäohjan kanssa, sillä jäin vähän vetämään siitä. Silloin se lukitsee sisälavan ja laukka ei pääse rullaamaan. Korjaisin virheen ja jo ihan hyvät ja terävät nostot paranivat vieläkin paremmiksi.

Verkkaesteenä oli tavallinen pysty kaarevan linjan kautta. Se sujui ihan hyvin, ensimmäinen kerta oli vain kummallinen kun tuli ihme askeleiden kautta. Toka kerta sujui jo paljon paremmin. Vielä ennen radan hyppäämistä tultiin pari kertaa suoralinja. Se onnistui ihan hyvin, Kalle ei vaan millään olisi malttanut odottaa.

Sitten alettiin hyppäämään rataa, joka oli aika pitkä. Ensimmäisenä hypättiin suoralinja, joka tultiin jo aikaisemminkin. Sen jälkeen lyhyt tie lyhyensivun kulmasta okserille, jonka jälkeen kaarevalinja ensimmäisen suoranlinjan ekalle esteelle. Kolmantena
kavaletti-puomi-kavaletti jumppa, jonka jälkeen vielä pari kaarevaa linjaa. Radan muistamisessa niin nopeasti oli vähän ongelmia, mutta kyllä se sitten muistui. Jokainen meni radan pari kertaa. Ensimmäinen vähän matalemmilla esteillä ja toiselle kerralle korotettiin.

Laatu nyt on mitä on, mutta Kalle oli Super!
Ensimmäinen rata meni hyvin! Laukanvaihdoissa oli vain vähän ongelmia joten jouduttiin ottamaan ympyrä lyhyen tien väliin että päästään hyvällä laukalla sille linjalle. Mutta lähestymiset ja hypyt olivat hyviä! Meni jotenkin todella rullaavasti ja tasaisesti.

Toinen rata meni vähän vauhdikkaammin kun edellinen, mutta laukat oli ihan jees. Pari vähän huonoa lähestymistä tuli, kun tultiin liian lähelle mutta niihinkin saatiin vinkkejä opettajalta. Napakka herättelevä pohje! Se pitää muistaa seuraavia hyppykertoja varten. Pitää myös muistaa istua alas ja jännittää vatsalihakset, jos laukka alkaa harppomaan ja menemään vähän liian vauhdikkaaksi. Mutta molemmista radoista saatiin hyvät kehut ja olen kyllä todella tyytyväinen Kalleen. Viime valmennuksessa se tuntuikin ihan erilaiselta kuin nyt, mutta olihan se ensimmäinen kerta Kallella silloin.  

Edelleen screenshotit videosta, joten laatu:)

Valmennuksen jälkeen TODELLA nopeasti Kalle kuntoon karsinaan, sillä mulla alkoi 45min päästä treenit joihin oli vähän pakko mennä. Rapsutukset kuitenkin ehdin antaa jo loppukäyntien aikana:) Onneksi äitini auttoi laittamaan Kallen ja varusteet huolellisesti pois.

Mutta hyvät fiilikset jäi valmennuksesta, innolla odotan seuraavaa taas kahden viikon päästä ja jännitän kenellä pääsen menemään. Normi tunnin jätin tänään väliin, sillä olisin sille lähtenyt suoraan treeneistä taas. Joten menen rästitunnille tiistaina, siitä saattaa tulla postausta tänne jos jotain materiaalia saan siitä kasaan!

Ps. Jos teillä on toiveita joulukalenteriin, otan ilomielin ne vastaan blogin kommentteihin, instan puolelle direen tai kommentteihin tai snapchattiin!

-Anniina :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti