sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Joulukalenterin novelli: Joulun taikaa// Luukku 3

Joulun taikaa

Siinä minä seisoin, lumoavan hevosen edessä. Hevonen oli vanha, suuri suomenhevosori. Orilla oli pitkät valkeat jouhet ja se oli muutenkin puhtaan valkea, kuin lumi. Olin uppoutunut orin lamaannuttavaan katseeseen, enkä pystynyt katsomaan muualle vaikka olisi kannattanut. Takanani nimittäin murisi erittäin nälkäinen susilauma. Hevonen ei pelännyt, enkä minäkään vaikka suurin pelkoni olikin sudet. Ne nälkäiset, vihaiset, jotka haluavat ruokaa. Ne eivät välitä tunteista, niin en kyllä uskonutkaan. Aivan yhtäkkiä, ori katoaa, käännyn ympäri ja susilauma hyökkää niskaani...

Herään unesta säikähtäneenä ja kylmissäni, tajuan että se olikin vain unta. Sinänsä minua harmittaa, sillä sen orin katse vain lumosi minut täysin. Voi kunpa näkisin sen vielä jossain..


Ja niinhän minulle kävi...Hevonen: Ruudin Tahti

Seuraava viikko meni kokeisiin lukiessa, oli vain kokeita kokeiden perään. Tallillakaan en ehtinyt käymään, mikä harmitti minua suunnattomasti. Mutta tänään olisi se päivä, kun pääsen taas tallille. Iltatallin tekoa ja parin hevosen liikutusta siis luvassa tälle päivälle. Mietin koko viikon sitä mystistä valkeaa uneni oria.

Iltatallin teko sujui normaaliin tapaan ja minun vuorossani oli liikuttaa tallin vanha suomenhevostamma, Poku. Halusin lähteä tutkimaan uusia reittejä, joten lähdin maastoon. Lähdin ensin tuttuun suuntaan, josta poikkesin vieraalle polulle. Hetken polkua kuljettuani eteeni aukeni kaunis kärrytie. Oksat kaartuivat tielle niin kauniisti, että se muodosti kärrytielle katon. Ja kuinka pitkä kärrytie olikaan, sitä vain jatkui silmän kantamattomiin.

Pimeys alkoi hämärtyä ja kuun valo pilkehteli oksien lomasta. Pakkanenkin alkoi kiristyä. Katsoin taivaalle ja tunsin kuinka pienen pieni lumihiutale leijahteli nenälleni. Ensilumi! Kohta maa olisi viti valkoinen. Huomaan kuinka Poku jännnittyy ja pysähtyy niille sijoilleen. Annan pohkeita ja ihmettelen, mikä sille tuli. Katsahdan eteenpäin ja huomaan sen, valkean uneni orin...

Jatkuu myöhemmin->

4 kommenttia:

 1. kannattaa kiinnittää huomiota oikeinkirjoitukseen, sekä ettei teksistä tule noin pientä. ja muista myös tekijänoikeudet, jos lainaat kuvia netistä. muuten oikein kiva kalenteri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että pidät kalenteristani! Olen pahoillani oikeinkirjoituksen suhteen, yritän etsiä virheet madollisimman pian:)Tekstin koon muuttuminen on tekninen ongelma, jota koitan korjata. Kuviini on kysytty luvat niiden ottajilta:)

   Poista
 2. Ihan sika hyv���������

  VastaaPoista