sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Joulukalenterin novelli: Joulun taikaa// Luukku 10


Joulun taikaa (osa 2)
 
Ori seisoo jähmettyneenä kuin patsas, aivan samaan tapaan kuin unessani. Mietin onko mieleni tehnyt tepposet, vai onko hevonen ihan oikeasti siinä. Pyydän Pokua kulkemaan lähemmäs oria. Ori astuu myöskin lähemmäs ja nuuhkii ilmaa. Hyppään Pokun selästä alas ja lähestyn oria varovasti. Olen koskettamaisillani orin turpaa, mutta Poku alkaa juuri sillä hetkellä steppaamaan paikoillaan. Yritän rauhoitella sitä, mutta Poku hermostui entistä enemmän. Vilkaisen oria kohti, mutta ori on kadonnut kuin tuhka tuuleen. Edes kavion jälkiä ei näy selkeästi. Hyppään läheisen kiven päältä takaisin Pokun selkään, ja lähden kohti tallia. Mietin vain mitä juuri äsken tapahtui...
Maaston aikana tallin piha on vaihtanut väriä valkoiseen. Katson kelloa, onpa paljon. Olin ollut maastossa kaksi tuntia, joka on Pokulle paljon. Laitoin Pokun huolellisesti yöpuulle ja lähdin kotiin erittäin mietteliäänä.
Herättyäni huomasin minulle tulleen viestin tallin omistajalta. Viestissä luki:

 
"Moi. Näitkö maastossa Pokulla käydessäsi mitään tassun jälkiä? Kuulin nimittäin metsästäjiltä, että siltä alueelta löytyi suden jälkiä aamulla. Ja niitä oli kuulemma monta. Ehtisitkö liikuttaa Pokun tänäänkin, mutta älä vain lähde sen kanssa maastoon.
- Erja"
Tunsin kuinka kylmät väreet kulkivat läpi koko kehoni, sillä tajusin Pokun eilisen hermoilun johtuvan susista.. Vastasin Erjalle nopeasti etten nähnyt mitään jälkiä, mutta Poku oli ollut hermostunut. Puin nopeasti päälleni ja nappasin vain leivän matkaan aamupalaksi, kun kiirehdin bussille. Koulupäivä meni todella nopeasti, sillä olin vain ajatuksissani ja osittain poissa tolaltani eilisen maastoreissun tapahtumista.
Menin suoraan koulusta tallille, sillä sinne olisi ollut pidempi matka kotoa. Lunta oli satanut koko yön, joten sitä oli paljon. Ajattelin tuuppailla koulua Pokulla kentällä taas pitkästä aikaa.
 
Hevonen: Aulangon Aarre
 
Poku odotti minua uteliaana tarhassa, kun hain sen. Että se oli nätti. Ja taas minun mieleeni putkahti kuva siitä lumoavasta orista...
 
Jatkuu myöhemmin->

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti